Cărţile uriaşe de la Didactica Publishing House, atracţie sigură pentru micuţii cititori!

Spectaculoase, cu ilustraţii superbe, realizate de ilustratoarea Sidonia Călin, cărţile urişe stârnesc imediat curiozitatea copiilor!

Din seria aceasta de la Editura Didactica Publishing House, noi am cumpărat două titluri: “Poveşti de trezit copiii” şi “Fusul cu zurgălăi”. Preferata noastră este “Poveşti de trezit copiii”, de Iv cel Naiv, potrivită pentru orice vârstă. Povestioarele care alcătuiesc volumul sunt scurte, uşor de înţeles , cu pilde utile copiilor şi informaţii relevante despre lumea (ne)cuvântătoarelor.

 

Cine-i Miru-trandafiru’?

Lola-Gladiola şi Miru-Trandafirul sunt personaje în povestea “Artur şi prietenii săi”, din  volumul “Poveşti de trezit copiii”. Sunt nume atât de bine alese, foarte uşor de reţinut şi teribil de amuzante pentru copiii mici. Veţi observa că le place foarte mult să le repete şi se distrează copios când le pronunţă.

povesti-de-trezit-copiii

Vă recomandăm cu drag această carte, pe care o veţi reciti de multe ori la solicitarea copiilor.

Titlu: “Povesti de trezit copiii” http://edituradph.ro/carti-uriase/540-povesti-de-trezit-copiii.html ; autor: Iv cel Naiv, ilustratii: Sidonia Calin

Pentru copiii peste 4 ani

“Fusul cu zurgălăi” ,al doilea titlu din colecţia de cărţi uriaşe de la Editura Didactica Publishing House este o carte potrivită copiilor mai mari, peste 4 ani. Conţine o singură poveste, a fusului cu zurgălăi dăruit de un fecior alesei sale, pentru a o cere de nevastă.

Cartea aduce la lumina o veche traditie maramuresana, cea a şezatorilor, si a felul in care flacaii isi alegeau mireasa. Ilustraţiile superbe ale Sidoniei Călin îi poartă pe cei mici  într-o lume fabuloasă,  plină de farmec . În acelaşi timp este o lume plină de autenticitate datorită elementelor  şi motivelor din folclor, redate cu măieştrie şi talent de ilustratoare.

fusul-cu-zurgalai_1_fullsize

Titlu: “Fusul cu zurgălăi” http://edituradph.ro/carti-uriase/541-fusul-cu-zurgalai.html , autor: Daniela Stoicescu, ilustratii: Sidonia Calin.

 

Trebuie să vă prevenim! Pentru cărţile acestea este greu să găseşti un loc în casă! De vină este dimensiunea uriaşă (47/41 cm)! Dar nu trebuie să fie un capat de ţară pentru că beneficiile acestei dimenesiuni depăşesc neajunsul! Copiii le adoră, le citesc pe pat, pe jos, pe podea, iar dacă eşti educator, le poi folosi foarte uşor în expuneri şi ore de lectură pentru că ilustraţiile sunt vizibile şi pot fi arătate cu succes în clase cu mulţi elevi.

URBANCOLIA a cumparat cartea de aici: http://www.elefant.ro/carti/carti-pentru-copii/grupe-de-varsta/iv-vii-ani/fusul-cu-zurgalai-207840.html

Lectură plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s