3 cărți cu efect disruptiv de la Editura ALL

Sunt cărți care îți întorc pe dos convingerile, îți spulberă prejudecățile sau te uimesc atât de tare încât simți că trebuie să povestești și altora despre ele. Editura ALL îți prezintă trei astfel de cărți!

1. Pentru cititorii pasionați de ficțiune, 30 de povestiri surprinzătoare, cu efect electrizant!

AȘA CEVA NU ȚI S-AR PUTEA ÎNTÂMPLA NICIODATĂ, de Jon McGregor (http://www.all.ro/carte/a-a-ceva-nu-i-s-ar-putea-intampla-niciodata.html )

asa_ceva_nu_ti_s-ar_putea_intampla-suprac1

Jon McGregor, autor distins cu premiul IMPAC Dublin și de două ori nominalizat la Man Booker Prize, prezintă un îndrăzneț volum de povestiri „cu începuturi rău prevestitoare și urmări care îți dau fiori” (The New York Times).

În ținuturile mlăștinoase din Lincolnshire, un comitat din estul Angliei, pericolul se ascunde în detalii. Aici, viața își poate schimba cursul în orice clipă, din senin. Accentul cade pe lucrurile mărunte, dar evenimentele minore capătă proporții colosale și schimbă pentru totdeauna existența fragilă a personajelor. Naratorii acestor întâmplări delicate și uimitoare ne povestesc ceea ce cred ei că este important, în vreme ce adevărul se refugiază tocmai în ceea ce rămâne nespus. Sunt povești despre încurcatele căi ale izolării și descoperirii de sine, despre strania legătură dintre mediul de viață și psihicul uman.

O tânără vede moartea cu ochii când o căpățână de sfeclă îi pătrunde prin parbriz în mașină. Un puști dă foc unui hambar și un anume domn Davison pățește ceva ce nu vom afla niciodată. Un tată este arestat când încearcă să-și vadă fetița la serbarea de Crăciun. Un bărbat înfricoșat că va veni o vreme când ploaia nu se va mai opri construiește o căsă în copac. Un adolescent ucide într-un accident un bărbat apărut de nicăieri și îngroapă cadavrul. Doi muncitori poartă o conversație pe malul lacului, în timp ce avioanele de luptă zboară deasupra lor pregătindu-se de război. Ție nu ți s-ar putea întâmpla așa ceva. Dar uneori se întâmplă…

„O carte plină de sevă, inventivitate și îndrăzneală, care ne asigură că proza scurtă nu a murit – este bine-mersi, și poate atinge noi culmi.” – The Guardian

„Proza lui McGregor curge apăsător ca ploaia englezească, în cel mai bun sens cu putință. Amplaste în estul Angliei, cele 30 de povestiri se țes în jurul întâmplărilor neașteptate, într-un peisaj scăldat în lumina rece și umedă a dimineții. – Library Journal

„Sunt de-a dreptul captivante, surprinzătoare, povestirile acestui autor nominalizat la Man Booker Prize.” Kirkus Reviews

2. Pentru cei care iubesc bestsellerurile, romanul anului!

UMBRA MUNTELUI, de Gregory David Roberts ( http://www.all.ro/colectia_shantaram-si-umbra-muntelui/umbra-muntelui.html )

umbra_muntelui-c1

Povestea deținutului australian care a reușit să evadeze din închisoare, începută în „Shantaram” și reluată în „Umbra muntelui”, a cucerit peste 5 milioane de cititori din întreaga lume.

„Sursa tuturor lucrurilor, lumina, are mai multe forme decât sunt stele pe cer. Un singur gând frumos este suficient pentru a o face să strălucească. Însă o singură greșeală poate pârjoli o întreagă pădure în suflet, ascunzând toți aștrii de pe cer.” Așa deschide Gregory David Roberts un nou capitol din viața fostului deținut australian Lin, implicat apoi în afacerile mafiei locale din Bombay. Mai multe experiențe spirituale fac lumină în peisajul urban dominat de regi ai drogurilor, polițiști corupți și crime misterioase. De-a lungul firului narativ sinuos, schimburile de replici dure, între traficanții de droguri, se întrepătrund cu pasajele de înțelepciune hindusă, învăluită uneori în fum de canabis.

Acțiunea începe cu revenirea lui Lin dintr-o misiune de contrabandă într-un Bombay care s-a schimbat prea mult, în prea puțin timp. Mulți dintre prietenii lui au dispărut, iar noua conducere a mafiei se bazează exclusiv pe violență într-un joc care pare să fi scăpat de sub control. Întâlnirea cu un om sfânt, cu aură legendară, pune sub semnul întrebării tot ce învățase Lin până atunci despre viață și iubire. În prim-plan reapare și Karla, dragostea sa neîmplinită, alături de care Lin va experimenta o intensă căutare lăuntrică și o reînviere, refugiindu-se pe un munte al înțelepților hinduși, în timpul războiului dintre bandele mafiote. Cartea mustește de autenticitatea experienței povestite la prima mână. Autorul a fost cândva cel mai căutat infractor din Australia – la rândul lui, a reușit să evadeze din închisoare după ce a fost condamnat pentru jaf armat.

„O continuare care îi va încânta pe mulți dintre fanii «Shantaram».” – New York Times

„O serie de întâlniri neașteptate, morți misterioase și întorsături de situație vor arunca cititorul dintr-o scenă amețitoare într-alta.” – The Independent

3. Pentru cititorul preocupat de propria sănătate, care vrea informație corectă din sursă medicală, despre kilogramele în plus: avantaje și dezavantaje!
PARADOXUL OBEZITĂȚII, de Carl J. Lavie, Kristin Loberg (http://www.all.ro/carte/paradoxul-obezitatii-kilogramele-in-plus-avantaje-si-dezavantaje.html )

paradoxul_obezitatii-c1

Descoperiți știința din spatele paradoxului obezității și modul în care puteți obține sănătate maximă, mai degrabă decât greutatea minimă!

Această carte revoluționară este ideală și pentru cei care încearcă să nu se îmbolnăvească, și pentru bolnavii care trăiesc cu o afecțiune de durată. Ea se adresează în egală măsură celor tineri și supli, dar și persoanelor mai în vârstă care se luptă cu acele încăpățânate kilograme în plus. Este o carte pentru acei oameni care se consideră în formă, dar și pentru cei care preferă un stil de viață mai sedentar.

În prima parte – „Un paradox al timpurilor noastre” – autorii explică ce reprezintă obezitatea de fapt, ce efecte negative are asupra organismului și cum o bună formă fizică poate compensa faptul de a fi gras. Veți descoperi cu surprindere că puteți fi în acelaşi timp gras, într-o formă bună și foarte sănătos. În partea a doua – „Rolul și puterea grăsimii” – se face o prezentare detaliată a datelor pe care le avem despre grăsime: de ce avem nevoie de ea, cum contribuie la procesele vieții. Ne sunt dezvăluite și motivele pentru care unele persoane care par slabe și cu un fizic de invidiat pot suferi totuși de afecțiuni metabolice, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2 – așa-numitul „paradox al supleței”. În cele din urmă, în partea a treia – „Cum să ajungem la echilibru” – sunt prezentate principiile esențiale ale dietei și ale mișcării, eficiența diverselor regimuri alimentare și programe de fitness. Descoperim situațiile în care activitatea fizică devine periculoasă sau riscantă pentru sănătate și aflăm dacă sunt medicamente sau suplimente alimentare pe care ar trebui să le luăm în calcul ca mijloace de control al greutății.

URBANCOLIA are cartile de aici: http://www.all.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s