Despre paradoxul obezității și prevenirea cancerului, în salonul de frumusețe și cărți bune, La Bibliotheque

IMG_3899.JPG

10 iune, Wellness Day, este sărbătorită în peste 100 de țări! În România, despreSpa.ro a invitat mai mulți actori din industrie să organizeze activități și workshop-uri de wellness GRATUITE (de la workshopuri de sanatate pana la mini-terapii SPA si clase de yoga, fitness, zumba, tai chi, stretching etc).

URBANCOLIA a ales Workshopul de frumusețe și stil de viață organizat de Editura ALL și de salonul de frumusețe și cărți bune La Bibliothèque.

Workshop-ul a fost inspirat de volumele „Paradoxul obezității”, de Carl J. Lavie, Kristin Loberg și de „Ghid pentru prevenirea cancerului”, de Ian Olver, Fred Stephens, ambele apărute la Editura ALL.

Invitații Editurii ALL, care au discutat despre cele două carți au fost: Georgiana Idriceanu, jurnalist și blogger www.idriceanu.com, Natalia Talmacec, jurnalist la revista „Slab sau gras” și Andreea Ganea – consultant wellness, personal trainer, pilates teacher, yoga teacher  la salonul de frumusețe și cărți bune La Bibliothèque.

Discuțiile au fost moderate de Iulia Tătaru, reprezentant al salonului de frumusețe și cărți bune La Bibliothèque și de Livia Lucan Arjoca, marketing și comunicare, Editura ALL.

 

Motivația și disciplina merg mână în mână

Geogiana Idriceanu, blogger la idriceanu.com a povestit cu sinceritate experiența ei în lupta cu kilogramele și a descris o parte dintre deciziile pe care le-a luat în momentul în care a înțeles că informația corectă și disciplina reprezintă soluția salvatoare împotriva panicii de a slăbi cu orice preț.

Georgiana a atins probleme precum lipsa unei culturi pentru sport, ba chiar stigmatizarea de care sportul a avut parte în copilăria multora dintre noi „ Părinții mei nu m-au încurajat să fac sport, ba din contră, mă limitau când era vorba despre timpul petrecut pentru a face mișcare; asta pentru că, în opinia lor așa pierdeam vremea, iar ei voiau să învăț”, a punctat Georgiana. Din această capcană a lipsei totale de mișcare, Georgiana a evadat datorită dorinței de a arăta bine. „Imaginea, aceasta a fost motivația mea”, a recunoscut Gerogiana, care după diete obositoare și cu efect imediat, dar dezastre pe termen lung,  a ajuns să faca sport în mod constant, să aibă grijă la alimentele consumate și să-și disciplineze viața astfel încât să elimine excesele de orice fel.

Din volumul „Paradoxul obezității”, Georgiana a recomandat în mod deosebit capitolele care se referă la puterea fitness-ului și la protecția pe care o masă musculară menținută activă o oferă organismului. Ea și-a încheiat pledoaria pentru sport citând din Paradoxul obezității, avantajele pe care le aduce mișcarea:

„Următoarele beneficii ale activității fizice au fost demonstrate științific.

– rezistență, forță și flexibilitate;

– coordonare optimă;

–  aport crescut de oxigen către celule și țesuturi;

– somn sănătos și odihnitor;

– echilibru hormonal;

–  o mai bună stimă de sine și stare de bine;

–  tonus muscular, putere și oase sănătoase;

– secreția de endorfine, care acționează ca amelioratori naturali ai dispoziției și au efect analgezic;

– reducerea stresului;

– poftă de mâncare ținută sub control;

–  nivel mai scăzut al glicemiei și risc mai mic de diabet;

– distribuție ideală a masei corpului și menținerea greutății;

– creier sănătos – memorie îmbunătățită, risc mai mic al demenței, incidență redusă a depresiei;

– inimă sănătoasă– risc mai mic de afecțiuni cardiace, circulație mai bună a sângelui;

– inflamație redusă și risc mai mic de boli asociate înaintării în vârstă, inclusiv cancer;

– mai multă energie și productivitate crescută.”

Să iei decizii bune nu e chiar atât de complicat

Natalia Talmacec, jurnalist la revista „Slab sau gras” a vorbit despre puterea deciziilor mici, dar bune, pe care le putem lua în fiecare zi pentru sănătatea noastră. „Cititorii revistei la care lucrez sunt tentați să ne ceară soluții miraculoase pentru problemele de greutate, vor rezultate imediate, fără să țină cont de faptul că educația, constanța, care înseamnă până la urmă formarea unui stil de viață echilibrată este cheia către o greutate normală”, a spus jurnalista.

Capitolele din „Paradoxul obezității”, despre care Natalia Talmacec a ales să vorbească în mod special au fost cele care se referă la rolul și la „puterea” grăsimii. Motivul? Faptul că societatea modernă stigmatizează grăsimea și grașii, uitând că în corpul uman totul are un rost. Iată câteva dintre rolurile mai puțin stiute pe care grăsimea le are în organism, explicate de de Carl J. Lavie în „Paradoxul obezității”.

„Pe lângă rolul de a contribui la structura și funcționarea  diverselor părți din corp, unul dintre motivele esențiale ale consumului de grăsime, prin intermediul alimentației, este că aceasta ne ajută să metabolizăm și să folosim vitamine esențiale care sunt solubile în grăsime, precum A, D, E și K.

Deoarece aceste vitamine nu sunt solubile în apă, ele pot fi absorbite numai din intestinul subțire, alături de grăsime. În absența unei cantități suficiente de vitamina K, nu ați avea capacitatea de coagulare a sângelui și ați putea suferi de sângerări spontane. Deficitul de vitamina A v-ar face vulnerabili la orbire și infecții. Iar lipsa vitaminei D se asociază cu o probabilitate crescută de a dezvolta unele maladii cronice, printre care depresie, afecțiuni neuro degenerative și o serie de afecțiuni autoimune, cum ar fi diabetul de tip unu.. Așa că, atunci când evităm să consumăm grăsimi, ne expunem unui risc și mai mare de a avea deficit de vitamine.” – PARADOXUL OBEZITĂȚII.

Corpul, aliatul minții

Andreea Ganea – consultant wellness, personal trainer, pilates teacher, yoga teacher la  salonul de frumusețe și cărți bune La Bibliothèque a propus participantelor la workshop o serie de exerciții de yoga simple și utile. Seria de exerciții prezentate se numește „Salutul soarelui” și este accesibilă oricărei persoane care dorește sa-și găsească echilibrul fizic și psihic.

IMG_3911

Gazda evenimentului, La Bibliothèque, salon de frumusețe și cărți bune este un spațiu special, în care frumusețea minții este prețuită în mod egal cu frumusețea fizică. Respectul față de feminitate este departe de superficialitatea altor saloane de frumusețe, iar biblioteca de la etajul salonului este înțesată de cărți bune, pentru toate categoriile de cititori!

IMG_3893

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s